Biblioteca Municipal Cabra Feixet

  

BIBLIOTECA MUNICIPAL CABRA FEIXET

C. Colom, 48
43519 EL PERELLÓ
Tel. 977 49 08 14
c/e: biblioteca@elperello.cat
Encarregada de la biblioteca: Ester Pallarès i Blanch

Horari d'estiu:

JULIOL: de dilluns a divendres de 16.30-20.00 h 

               dimecres de 10.00 a 13.00 h

 

AGOST: tancat per vacances

 

Convocatòria 2023: 

        Subvencions per a l'adquisició de diferents fons bibliogràfics destinats a biblioteques del SLPC - 3.000 €

        Subvencions en espècia per a l'adquisició de novetats editorials en català o en occità destinades a biblioteques del SLPC  - 3.000 €

        Subvencions pe a l'adquisició de fons bibliogràfics o documentals destinats a biblioteques del SLPC en fires o mercats         especialitzats- 1.000 €

 

 

Convocatòria 2022: 

        Subvencions per a l'adquisició de diferents fons bibliogràfics destinats a biblioteques del SLPC - 3.000 €

        Subvencions per a l'adquisició de llibres destinats a biblioteques del SLPC amb càrrec als fons Next Generation UE - 1.500 €

 

 

Amb la col·laboració del Dept. de Cultura de la Generalitat de Catalunya- amb subvencions per a l'adquisició de llibres i diaris destinats a biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Convocatòria 2021: Subvencions per a l'adquisició de llibres i diaris destinats a biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya: 

        1a convocatòria: 1500 €

        2a convocatòria: 765 €

 

 

FEM UNA MICA DE MEMÒRIA...

23 d'abril de 1966
.- S'inaugura la biblioteca situada als baixos de l'ajuntament, on avui dia està ubicada l'Oficina Municipal de Turisme i Punt d'Informació Juvenil. Se l'anomena amb el nom de "Cabra-Feixet", per les pintures rupestres de la nostra població.


19 de gener de 1993.- S'estrenen les noves dependències de la biblioteca, que s'han habilitat a la Casa de la Cultura, abans anomenada "Casa dels Mestres" (C. Colom, núm. 48). La biblioteca està instal.lada al primer pis i disposa de dues sales, una d'adults i una altra infantil.


12 d'octubre de 2001.- S'inaugura el sistema informàtic de la Biblioteca i la connexió pública a Internet.

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS...

Els fons de la biblioteca (2019) el componen més de 19.177 de tots els temes:

  • 15.454 llibres
  • 3.138 publicacions periòdiques
  • 1.168 enregistraments sonors
  • 2.380 DVD 
  • 154 CD-ROM.


L'accés, consulta i prèstec són gratuïts, també el prèstec interbibliotecari. Hi ha un total de  231 metres quadrats destinats entre àrea d'infantil i d'adults per a consulta.

La consulta bibliogràfica és gratuïta i és oberta a tothom per a la consulta de fons.

Els usuaris tenen lliure accés a internet, consulta de CD-ROM i utilització de les eines d'ofimàtica de tractament de textos i fulls de càlcul.

Subscripcions 2021- revistes i diaris- clicar AQUÍ

Es disposa d'un apartat d'història local, que es nodreix de les obres que van publicant-se, així com tots els exemplars de les revistes locals

  • Al 2012 la Diputació de Tarragona va atorgar una subvenció de 12.928,57€ per la Gestió Sostenible de l'Energia, el que va permetre el canvi de sistema de calefacció tradicional per un sistema modern de calefacció aerotèrmica i radiadors. Aquest mateix any la mateixa Diputació de Tarragona va concedir una altra subvenció de 2.879,98 euros de la convocatòria d'inversió en equipaments municipals,  per a l'arranjament de la casa de la cultura i adquisició de mobiliari. Es va pintar tota la planta, fusta exterior i s'adquiriren cadires.

 

Actualment la bibilioteca municipal ofereix consulta d'internet gratuïta a 2 ordinadors i connexió a tot l'equipament amb WIFI, pels ordinadors portàtils.