Voluntaris per la llengua

print pdf

Programa "Voluntaris per la llengua"

La Regidoria de Cultura, ha iniciat el programa Voluntaris per la Llengua, que tindrà com a eix bàsic posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana per conversar en català amb persones no catalanoparlants que necessiten reforçar l'aprenentatge de la llengua catalana.

Molts són els alumnes que aprenen català a les aules i que a la vegada, necessiten practicar el seu aprenentatge de la llengua oral. A més poder practicar la llengua al carrer, als alumnes dels cursos de català els va bé ajudar-loss a superar la possible inseguretat que provoca l'aprentatge d'una nova llengua. Voluntaris per la llengua és una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant català i un alumne disposat a reforçar el que ha après.

Per aquest motiu, necessitem voluntaris, i que estiguin disposats a dedicar 10 hores, a ajudar a algú a parlar en català. Les persones interessades poden adreçar-se a l'Àrea de Cultura, a demanar un formulari d'inscripció per participar del programa o adreçar-se al telèfon 977 491021

Alta aprenent

Persones que volen aprendre el català i volen participar del programa.
Deixa'ns les teves dades i mirarem de creuar-te una parella lingüística.

Prem aquí

Alta voluntari

Persones que tenen el català com a llengua pròpia i volen participar del programa voluntaris per la llengua, per donar-lo a conéixer i practicar amb altres persones.

Deixa'ns les teves dades i et creuarem amb una parella lingüística.

Més informació i entrega de documentació; Àrea de Cultura de l'Ajuntament del Perelló (tel. 977 491021)

Prem aquí

Materials a la xarxa....

Recursos a la xarxa

Làmines viure a Catalunya  [veure més informació]

Col·lecció de 12 làmines indicades per treballar el llenguatge en situacions comunicatives de la vida quotidiana a les aules dels cursos de nivell inicial (acolliment lingüístic) i nivell bàsic.

Vocabulari en Imatges [més informació]

Vocabulari bàsic en imatges que s’adreça a les persones que acaben d’arribar a Catalunya i no coneixen la llengua catalana. Té dues parts: una primera part de vocabulari en imatges i una segona part integrada per una guia de conversa molt breu. El vocabulari té més de 1.000 paraules en català, que apareixen associades a una il·lustració i estan agrupades per temes (l’escola bressol, l’escola d’adults, la farmàcia, les herbes i les espècies, els àpats, etc.). El centre d’interès a què correspon cada làmina es troba en català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, àrab i xinès. Inclou un mapa comarcal i un mapamundi.